Så går det till

Kom igång

  • 1. Välj en strategi

    Börja med att få fram din aktieportfölj genom att först välja om du vill använda Sigmastocks förinställda strategi, som forskare i vårt team har tagit fram, eller skapa en helt egen strategi med aktieverktyget. Spara din strategi och skapa ett konto på Sigmastocks.

  • 2. Få fram aktier att köpa

    Välj därefter om du vill spara pengar i din portfölj månadsvis, kvartalsvis, eller när du vill och har pengar över. Sigmastocks hjälper dig som prenumerant att komma ihåg att spara genom att skicka notiser med aktuella aktier att köpa enligt din strategi när det är dags. Du får även hjälp med justering av portföljen för att hålla den uppdaterad.

  • 3. Köp dina aktier

    Sigmastocks lotsar dig direkt till orderläggningen för rätt aktier på Nordea, Nordnet, Avanza och Skandiabanken, så att du slipper leta rätt på dem själv. Tänk på att du behöver ett konto som du kan köpa aktier på och att kostnader för courtage tillkommer. Ny på aktier? Läs gärna vår nybörjarguide här.

Kontinuerligt sparande

Du kan välja att spara pengar i din portfölj månadsvis, kvartalsvis, eller när du vill och har pengar över. Som prenumerant får du kontinuerligt stöd för att enkelt kunna köpa fler aktier. Vi hjälper dig att komma ihåg att spara genom att skicka notiser med de aktier som genereras fram när det är dags.

Naturligtvis kan du också välja att köpa aktier för att behålla dem under en längre period, eller att spara oftare.

Årlig justering

Vårt verktyg är skapat så att din portfölj bara behöver justeras en gång per år. Oftare än så behöver du alltså inte sälja aktier för att köpa nya. När det är dags att justera portföljen får du en notis med en beskrivning för hur det kan gå till. Att justera årligen kan låta sällan, men att byta ut aktier alltför ofta kostar mer i form av handelsavgifter än vad en eventuell högre avkastning i snitt gynnar dig. Om du vill kan du förstås ändå välja att justera portföljen oftare.