Om oss

Om oss

Sigmastocks startades 2014 och sedan dess har vi varit på en spännande resa! Det hela började egentligen med att vi själva ville ha en tjänst som hjälpte oss att spara pengar utan att behöva betala för dyra fonder. Vi saknade något som var enkelt att använda, som undvek de höga fondavgifterna och som hjälpte oss att spara på ett smart, långsiktigt och roligt sätt. Så vi bestämde oss helt enkelt för att skapa den tjänsten som vi själva ville ha. Ett intelligent verktyg för aktiesparande!

Det är här du kommer in i bilden! Vill du spara pengar? Upplever du att du sitter fast i dyra fondlösningar? Tycker du aktier är krångligt eller för tidskrävande?

Vi vill göra dig självständig inom finansiell förvaltning. Med hjälp av vårt aktieverktyg kan du enkelt spara i aktier själv, med bra beslutsunderlag och till en låg prenumerationsavgift. En avgift som är en bråkdel av fondernas kostnader. Se hur mycket du kan spara här.

För att göra det ännu enklare skickar vi ut notiser till dig om du vill månadsspara eller när en uppdatering av din portfölj kan göras. Verktyget bygger på forskning och matematisk analys av historisk data. Välj våra standardinställningar, som skapar en färdig strategi för långsiktigt sparande i en riskspridd portfölj, eller skapa en helt egen strategi. Mer om vårt verktyg här.

Verktyget är enkelt att använda och hjälper våra kunder att spara mer, spara smart och att spara tryggt och långsiktigt. Kort och gott kan man säga att vår lösning på sikt hjälper våra kunder att spara miljoner, något som vi är väldigt stolta över!

Vår historia

Hösten 2013

- Idén till sigmastocks skapas

 

Våra grundare Nanna och Mai skriver sitt examensarbete på Chalmers om problemet med höga fondavgifter och hur detta skulle kunna lösas. Något riktigt bra börjar!

Våren 2014

- Testlansering

 

Våra grundare testlanserar tjänsten, vinner Chalmers entreprenörskapstävling och får en hel del uppmärksamhet från branschen. Tack vare tidig finansiering från Chalmers, Västra Götalandsregionen och Almi företagspartner börjar idén att verkställas. Sigmastocks registreras som Aktiebolag den 10 juli 2014.

Hösten 2014

- Äntligen lansering

 

Sigmastocks lanserar sin första riktiga tjänst; ett antal aktieportföljer som kunder kunde följa och replikera. Redan nu börjar vi få en följarskara och en användarbas.

Våren 2015

- Aggressiva prissänkningar

 

Internetbankerna chocksänker plötsligt priserna för aktiehandel, vilket möjliggör månadssparande i aktier! Vi börjar genast vidareutveckla vår tjänst som på sikt kan ersätta fonder helt och hållet.

Sommaren 2015

- Fler ägare

 

Sigmastocks första investeringsrunda. Vi lyfter in externa ägare för att vidareutveckla företaget. Under hösten och vintern växer vi med två nya medarbetare till fyra anställda!

Februari 2016

- Snabb tillväxt

 

Efter en tids utvecklingsarbete kom vi, i samråd med Finansinspektionen, fram till Sigmastocks nuvarande lösning. Lansering sker tillsammans med vår nya samarbetspartner Nordnet.

Sommaren 2016

- Snabb tillväxt

 

Nu börjar vi ta betalt för tjänsten och även marknadsföra oss. Kunderna tillkommer i snabb takt och under resten av året växer vi med över 20% per månad i snitt! Fler medarbetare tillkommer och utvecklingen går i en rasande takt!

Vintern 2016

- Nya ägare och fortsatt tillväxt

 

Fler externa ägare kommer in i en ny investeringsrunda och vår tillväxt fortsätter. Gladast är vi över våra nöjda kunder. En stor andel rekommenderar oss till sina nära och bekanta. Företaget fortsätter att växa. Nu närmar vi oss 10 personer i teamet!

Mars 2017

- Samarbete med Nordea

 

Fantastiskt att Nordea ger sig in i prispressen för aktiehandel. Vi startar ett samarbete, med målet att hjälpa deras ovana kunder att komma igång med sitt aktiesparande. Nu har vi även över 2000 betalande kunder.

Sommaren 2017

- Vi förbättrar tjänsten ytterligare

 

Många djupa samtal med våra kunder leder till ett gediget utvecklingsarbete, som bland annat resulterar i möjligheten till att skapa en helt egen strategi och även testa hur den presterar bakåt i tiden. Det går nu även att ta bort enskilda branscher och bolag.

Vintern 2017

- Vi fortsätter att växa

 

Sigmastocks prisas och våra grundare Mai och Nanna utnämns till Årets Finansprofiler i Göteborg och till Finansfolkets Supertalanger av Veckans Affärer. Vi fortsätter att växa och ser mycket fram emot vår fortsatta resa.

VÅRT TEAM

Grundare

Small mai Mai Thai
VD
(M.Sc)
Small nanna Nanna Stranne
Marknad & tillväxt
(M.Sc)

Matematik

Small oskar Oskar Hamlet
(Ph.D)
Small gustav Gustav Alm Rosenblad

UX

Small henrik Henrik Engdahl

IT

Small kristina Kristina Berndtsson
(M.Sc)
Small johan Johan Rangardt
(M.Sc)
Small erik Erik Öhrn
Small katarina Katarina Bergbom
Small emil Emil Eriksson
Small eirik Eirik Seljelid
(M.Sc)

Marknad & tillväxt

Small nanna Nanna Stranne
(M.Sc)
Small julia Julia Magnil

Kundkontakt

Small clara Clara Dotevall