Om oss

Om oss

Idén till Sigmastocks föddes när vi båda insåg att det inte fanns en enkel spartjänst utan dyra fondavgifter. Vi bestämde oss för att själva skapa den tjänst vi saknade och 2014 grundades Sigmastocks – det intelligenta verktyget för aktiesparande. Sedan dess har vi hjälpt många att våga aktiespara självständigt, utan krångel och höga fondavgifter. På lång sikt hjälper vi inte bara våra kunder att spara smart, vi hjälper våra kunder att spara miljoner. Det är vi väldigt stolta över!

Vår historia

Hösten 2013

- Idén skapas

 

Sigmastocks grundare Nanna och Mai skriver sitt examensarbete på Chalmers. Där belyser de problemet med höga fondavgifter och hur det skulle kunna lösas. Något riktigt bra tar sin början!

Våren 2014

- Vinnande testlansering

 

Tjänsten testlanseras, vinner Chalmers entreprenörskapstävling och uppmärksammas av branschen. Tack vare tidig finansiering från Chalmers, Västra Götalandsregionen och Almi företagspartner börjar idén att verkställas och Sigmastocks registreras som Aktiebolag den 10 juli 2014.

Hösten 2014

- Äntligen lansering

 

Den första riktiga tjänsten lanseras: ett antal aktieportföljer som kunder kan följa och replikera. Redan nu börjar vi få en förljarskara och användarbas.

Våren 2015

- Aggressiva prissänkningar

 

Internetbankerna chocksänker plötsligt priserna för aktiehandel, vilket möjliggör månadssparande i aktier! Vi börjar genast vidareutveckla vår tjänst som på sikt kan ersätta fonder helt och hållet.

Sommaren 2015

- Fler ägare

 

Sigmastocks första investeringsrunda. Vi lyfter in fler externa ägare för att vidareutveckla företaget. Under hösten och vintern växer vi med två nya medarbetare till fyra anställda.

Februari 2016

- Snabb tillväxt

 

Efter en tids utvecklingsarbete kommer vi, i samråd med Finansinspektionen, fram till vår nuvarande lösning. Lansering sker tillsammans med vår nya samarbetspartner Nordnet.

Sommaren 2016

- Snabb tillväxt

 

Vi börjar ta betalt för tjänsten och marknadsföra oss. Kunder tillkommer i snabb takt och under resten av året växer vi med över 20% per månad i snitt! Fler medarbetare tillkommer och vi utvecklas i en rasande takt.

Vintern 2016

- Nya ägare och fortsatt tillväxt

 

Fler externa ägare tillkommer i en ny investeringsrunda – men gladast är vi över våra nöjda kunder. Många rekommenderar oss till sina nära och bekanta och vi fortsätter växa. Nu närmar vi oss 10 personer i teamet!

Mars 2017

- Samarbete med Nordea

 

Nordea ger sig in i prispressen för aktiehandel, fantastiskt bra tycker vi! Vi inleder ett samarbete, med mål att hjälpa Nordeas ovana kunder att komma igång med aktiesparandet. Nu har vi över 2000 betalande kunder.

Sommaren 2017

- Tjänsten förbättras

 

Djupa samtal med många av våra kunder leder till ett stort utvecklingsarbete. Det resulterar bland annat i möjligheten att skapa en egen strategi och att testa hur den presterar bakåt i tiden. Nu går det även att ta bort enskilda branscher och bolag.

Vintern 2017

- Vi fortsätter att växa

 

Sigmastocks prisas och Mai och Nanna utnämns till Årets Finansprofiler i Göteborg och till Finansfolkets Supertalanger av Veckans Affärer. Vi fortsätter att växa!

Våren 2018

- Utökade samarbeten

 

Vi börjar att samarbeta med Skandia och utnämns till ett av Sveriges 33 mest innovativa teknikbolag av Ny Teknik och Affärsvärlden. Nu ser vi fram emot en fortsatt spännande tillväxtresa!

VÅRT TEAM

Grundare

Small mai Mai Thai
VD
Small nanna Nanna Stranne
Marknad & tillväxt

Matematik

Small oskar Oskar Hamlet
(Ph.D)
Small gustav Gustav Alm Rosenblad

UX

Small henrik Henrik Engdahl

IT

Small kristina Kristina Berndtsson
(M.Sc)
Small johan Johan Rangardt
Small erik Erik Öhrn
Small katarina Katarina Bergbom
Small emil Emil Eriksson
Small eirik Eirik Seljelid

Marknad & tillväxt

Small nanna Nanna Stranne
Small julia Julia Magnil

Kundkontakt

Small clara Clara Dotevall

Vill du bli en del av vårt team? Se våra lediga tjänster här!