Nyheter

Så bygger du en pengamaskin

2018-04-23
Vad är ens en pengamaskin? För oss handlar det om att bygga upp en buffert med pengar, som är investerade och därför genererar värde av sig själva. En maskin som jobbar när du inte gör det. Det blir istället bolagen som du investerar i som ska göra jobbet.

Sigmastocks

8 av 10 svenskar blir rånade varje dag

2018-04-17
Det borde kallas stöld, fondavgifterna som dras av de allra flesta svenskars sparande varje dag. Debatten har varit aktuell länge, men effekterna har uteblivit. Få är ens medvetna om hur mycket de faktiskt betalar. Faktum är att gemene man hade kunnat ha betydligt större ekonomisk frihet än idag. Det finns två punkter som jag skulle vilja belysa, storleken på stölden och vinsten om den skulle upphöra.

Nanna Stranne, Sigmastocks

Så sänker Sigmastocks avgifterna för fondsparare

2018-04-15
Det hela började som ett examensarbete på Chalmers Tekniska Högskola. Mai och Nanna, som träffades första dagen på Chalmers, undersökte avgiftsstrukturen på fondmarknaden och chockerades över hur mycket pengar som dagligen försvann från privatpersoners besparingar. De reagerade också på hur svårt det var att ta reda på hur höga avgifterna egentligen var. Inte ens de bankanställda som tillfrågades hade koll.

Sigmastocks

Möt våra grundare och finansprofiler Nanna och Mai - Vill ge ekonomisk makt åt folket

2018-04-13
Mai och Nanna blev nyligen utnämnda till Årets finansprofiler i Göteborg av Finanskompetenscentrum och Årets Supertalanger inom kategorin Finansfolket av Veckans Affärer. Här får du träffa två av de tre medgrundarna till Sigmastocks - företag som utmanar storbankernas fonder genom att hjälpa privatpersoner att spara i aktier istället.

Sigmastocks

De förvaltar halv miljard i aktiekapital – men vinstmålet dröjer

2018-03-29
Startupbolaget Sigmastocks förvaltar över en halv miljard kronor åt sina 3000 användare. Men ännu har de en bit kvar innan de kan gå med vinst.

DiDigital

Meet the rising fintech duo transforming how Sweden invests

2018-03-29
Stop paying hefty administration fees and take control over your savings and investments.

Business Insider

50 tech-kvinnor som du garanterat kommer att bli inspirerad av

2018-03-08
Det kryllar av mäktiga och inspirerande kvinnliga techprofiler i Sverige. Här är 50 tungviktare att hålla koll på.

BreakIt

5 female-founded Swedish startups that are taking massive industries by storm

2018-03-08
Sweden's tech scene comes off a record year 2017, with a record $1,2 billion flowing into startups. Although the 570 companies that got venture backing were highly diverse in sector and scope, what was less so, was the gender- and ethnic diversity among founding teams. –– ADVERTISEMENT –– The fact remains: tech is still heavily skewed towards male founders.

Business Insider

Lista: Här är de svenska ai-undren

2018-02-26
I vården, finanssektorn och inom transporter – här är fem exempel där artificiell intelligens redan har gjort entré i Sverige.

NyTeknik

Konståkaren som blev årets finansprofil

2018-02-21
Nu har hon använt drivet och lagandan från konståkningen till att starta företag för aktiesparande. Ett arbete som gått så bra att hon utsetts till årets finansprofil tillsammans med sin kompanjon, och hamnat på Veckas affärers lista över finansiella supertalanger.

Härryda-Posten

Fintech-duon: ”Vi vill göra ett avtryck och förändra hela branschen i en mer positiv riktning”

2018-01-30
Att spara pengar via fondförvaltare kostar miljoner helt i onödan. Det anser duon som ser till att spararna själva kan ta makten över sina aktieplaceringar.

Veckans affärer

Sveriges 101 Supertalanger 2018 – Finansfolket

2018-01-30
Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne kammade hem förstaplatsen när Veckans Affärer korade årets supertalanger 2018. Fintech-duon: ”Vi vill göra ett avtryck och förändra hela branschen i en mer positiv riktning”

Veckans Affärer

Aktieroboten ska göra bankbranschen billigare

2018-01-12
En mindre finansrevolution la grunden för Mai Thai och Nanna Strannes aktierobot. Nu prisas startupgrundarna som Årets Finansprofiler i Göteborg. – Digitaliseringen kommer göra finansbranschen betydligt trevligare för kunder, säger Nanna Stranne.

GP

Sigmastocks grundare årets finansprofiler

2017-12-01
Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler, enligt FinansKompetensCentrum i Göteborg. Med sin digitala aktietjänst för privatpersoner tar man upp kampen med storbankerna. På kort tid har bolaget tagit in en halv miljard kronor i förvaltning åt mer än 2 000 kunder.

Business Region Göteborg

Här är investerarnas svenska AI-favoriter

2017-12-01
Artificiell intelligens har de senaste åren letat sig in i konsumentnära tjänster som Apples Siri och Amazons Alexa. Här är några av de hetaste svenska startupbolagen som vill skaka om branscher med hjälp av AI.

Di Digital

Sigmastocks biffar styrelsen – han tar ordförandeklubban

2017-11-30
Ikanos tidigare vd Hans Bergenheim blir ny ordförande för fintechbolaget Sigmastocks.

Breakit

Kända finansprofiler i Sigmastocks nya styrelse

2017-11-30
Nu presenterar Sigmastocks, fintechbolaget som hjälper sina kunder att spara i aktier istället för fonder, sin nya styrelse. Denna ska hjälpa bolaget att nå de högt uppsatta tillväxtmålen med 20.000 betalande kunder som första etapp. Styrelseordförande blir Hans Bergenheim, som bland annat varit VD för IKano Bank och styrelseledamot i exempelvis Avanza.

Sigmastocks

Nu öppnar vi motorhuven!

2017-11-02
Att öppna motorhuven innebär för oss att göra det möjligt för dig att gå in i våra modeller och skruva och testa själv. Välj vilka nyckeltal och parametrar som du tycker är viktiga, eller mindre viktiga. Du kan även se hur bra just din strategi hade avkastat historiskt och ta bort bolag eller branscher som du inte gillar. Dessa uppdateringar har möjliggjorts av förbättringar i våra matematiska modeller. Testa och hör gärna av dig med feedback eller förbättringsförslag. Att det skulle vara svårt att spara i aktier är en myt. Du kan enkelt göra det själv. Nu med en helt annan transparens än tidigare via vårt verktyg.

Sigmastocks

#104 Så grundar du ett Fintechbolag med Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne

2017-10-23
Fintech har vuxit mycket under de sista åren och många har börjat intressera sig för området. Men vad innebär det egentligen? Och hur gör man? Vi pratar med Mai Thai och Nanna Stranne, grundare av Sigma Stocks, om deras erfarenhet av att grunda ett snabbväxande fintechbolag.

25 minuter

De vill modernisera aktiesparandet

2017-03-30
En miljard kronor – så mycket investerades i svenska fintech-bolag under 2016. Ett av de branschföretag som dragit till sig uppmärksamhet är Göteborgsbaserade Sigmastocks. Genom automatiserade aktieportföljer vill de modernisera och förenkla aktiesparandet.

Affärslivet

Tusentals tar rygg på deras aktiestartup som just landade tungt samarbete

2017-03-19
Sigmastocks har rört upp känslor i finansbranschen med sin skarpa kritik mot fondavgifter. Nu gör de gemensam sak med Nordea för att pressa priserna och visa vägen till klipp med matematiska formler.

VA Finans

Göteborgs Posten: Deras startup ska samarbeta med storbank

2017-03-14
Sigmastocks tecknar avtal med Nordea. – Samarbetet betyder mycket för oss och för branschen, säger Mai Thai, en av grundarna till Göteborgsbolaget.

Göteborgs Posten

Syd- & Västsveriges Affärstidning: Startup i tungt samarbete

2017-03-13
Startup-företaget Sigmastocks vid Chalmers Ventures har inlett ett samarbete med banken Nordea med ett enkelt verktyg för aktieförvaltning.

Syd- & Västsveriges Affärstidning

Realtid: Sigmastocks i samarbete med Nordea

2017-03-13
Bolaget som erbjuder robotgenererade aktieportföljer inleder nu sitt första storbanksamarbete. "Det blev möjligt när Nordea sänkte sina avgifter för aktiehandel", säger en av startup-grundarna.

Realtid

Dagens Industri: Sigmastocks i samarbete med Nordea

2017-03-13
Nordea sänkte nyligen sina courtageavgifter för aktiehandel. Nu inleder storbanken ett samarbete med Sigmastocks, som hjälper privatpersoner att automatisera sitt aktiesparande.

Dagens Industri

Omni: Aktiestartup börjar samarbeta med Nordea

2017-03-13
Startupbolaget Sigmastock använder algoritmer för att hjälpa sparare att köpa aktier i ställer för fonder. Nu inleder det Göteborgsbaserade bolaget ett samarbete med Nordea som möjliggörs av att storbanken nyligen sänkte sina courtageavgifter för aktiehandel, rapporterar DI Digital.

Omni

DI Digital: Efter courtagechocken – Sigmastocks i samarbete med Nordea

2017-03-12
Storbanken Nordea chocksänkte nyligen sina courtage-avgifter för aktiehandel. Nu inleder banken ett samarbete med Sigmastocks, som hjälper privatpersoner att automatisera sitt aktiesparande.

DI Digital

Pressmeddelande: Startup-företaget Sigmastocks inleder samarbete med Nordea

2017-03-12
Nordea har nyligen inlett ett samarbete med Sigmastocks, ett Göteborgbaserat startup-företag. Sigmastocks hjälper privatpersoner att spara i aktier utan förkunskaper genom ett enkelt verktyg för aktieförvaltning. I kombination med Nordeas breda utbud och konkurrenskraftiga courtage inom aktier ger detta investerarna en unik möjlighet att ta fram färdiga aktieportföljer, samtidigt som de kan handla till mycket lågt courtage. Allt görs digitalt.

Sigmastocks

Kameo blogg: De kan ge dig 1 miljon extra på kontot

2017-02-22
Hur mycket betalar en vanlig småsparare i fondavgifter varje år? Alldeles för mycket konstaterade Mai Thai och Nanna Stranne. Därför grundande de Sigmastocks och gjorde det möjligt för vem som helst att skapa sin egen långsiktiga “fond”. Vi ringde upp och frågade om konceptet, vem det passar och vilka som är de vanligaste myterna om sparande.

Kameo

Finansliv: Sigmastocks siktar på break even 2017

2017-02-16
FINTECH: Robotrådgivaren Sigmastocks har medvind. Bolaget har just tagit in åtta miljoner kronor, och satsar på att nå break even i slutet av 2017.

Finansliv

Realtid: Sigmastocks vill expandera till utlandet

2017-02-15
Robotrådgivaren Sigmastocks i Göteborg har vuxit med 20 procent sedan i höstas och siktar nu mot utlandet. "Branschen börjar inse att fintech inte är en fluga", säger en av grundarna till Realtid.

Realtid

Dagens Industri: Aktietjänst lockar tungviktare

2017-02-10
Fintechbolaget Sigmastocks får investerarna att öppna plånboken när bolaget fyller på kassan. Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Collector-grundaren Lena Apler går in som finansiärer.

Dagens Industri

Breakit: Sigmastocks sparar pengar åt småsparare - får in tunga investerare

2017-02-09
Sigmastocks sparar pengar åt småsparare - får in tunga investerare

Breakit

DI Digital: Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

2017-02-09
Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Collector-grundaren Lena Apler är med när Sigmastocks fyller på kassan. Startupbolaget använder algoritmer för att hjälpa småsparare förvalta sina tillgångar i aktier, istället för fonder.

DI Digital

Göteborgs Posten: De tar in miljoner till sin aktie-startup

2017-02-09
Aktie-startupen Sigmastocks tar in åtta miljoner kronor i nytt kapital. Stena finans och serieentreprenören Bo Mattsson går bland annat in som nya ägare.. – Nu är fokus på tillväxt, säger Nanna Stranne, en av grundarna till bolaget.

Göteborgs Posten

Pressmeddelande: Fintechbolaget Sigmastocks övertecknat i ny finansieringsrunda

2017-02-09
Sigmastocks hade under hösten en mycket stark tillväxt, med ett snitt på 20% per månad. Totalt tar nu bolaget in över 8 miljoner. Fokus kommer att ligga på tillväxt.

Sigmastocks

Breakit: Branschens nya finanslejon går på jakt efter lönnfeta fondjättar

2016-11-18
De fann varandra i viljan att gå på de "lönnfeta zebrorna" - som de kallar fondmarknaden. Nu vill Mai Thai och Nanna Stranne i Sigmastocks förändra en mångmiljardindustri i grunden.

Breakit

Finansliv: Sigmastocks utmanar fondbolagen

2016-06-02
Industriekonomerna Mai Thai och Nanna Stranne tycker att fondsparande generellt är för dyrt, och vill få fler att spara direkt i aktier.

Finansliv

Svenska Dagbladet: Deras tjänst rör upp känslor i finansbranschen

2016-05-06
Med ett nytt verktyg för aktiesparande vill Göteborgsbolaget Sigmastocks ta upp kampen mot storbankerna. Grundtanken, att ge privatpersoner ett billigare alternativ till fondsparande, möttes snabbt av motstånd från branschen. – Många reagerade väldigt hårt, nästan som att de blev rädda, säger Mai Thai, en av grundarna.

Svenska Dagbladet

Dagens Nyheter: Råd från robotar utmanar banker

2016-05-06
Robotar som ger ekonomiska råd kan bli allt vanligare. Flera aktörer försöker nu konkurrera med bankerna med ett större oberoende. En trend som Finansinspektionen välkomnar.

Dagens Nyheter

Göteborgs Posten: De vill utmana storbankerna

2016-05-06
Sigmastocks vill vara ett alternativ till bankernas fondsparande. – Vi tror inte att fonder kommer finnas kvar i framtiden, säger Mai Thai, en av grundarna till det nya Göteborgsbolaget.

Göteborgs Posten

Pressmeddelande: Fintechbolaget Sigmastocks börjar samarbeta med Nordnet och Avanza – hotar Storbankerna

2016-04-25
Storbankerna får se upp nu när Sigmastocks börjar samarbeta med Nordnet och Avanza. Syftet är att hjälpa privatpersoner att ersätta dyra, traditionella fonder med väldigt enkelt och kostnadseffektivt aktiesparande, baserat på matematik och stora datamängder.

Sigmastocks

DI Digital: Aktie-startup i samarbete med Avanza och Nordnet

2016-04-22
Nätmäklarna Avanza och Nordnet börjar samarbeta med aktiestartupen Sigmastocks. Samtidigt tar Sigmastocks in nytt kapital från bland annat Cint-grundaren Bo Mattsson och Collectors grundare Lena Apler.

DI Digital

Privata Affärer: Studentföretaget tar sikte på fondjättarnas kunder

2015-03-23
Två aktieintresserade studenter utmanar fondbolagen med en innovativ spartjänst.

Privata Affärer

Pressmeddelande: Hotet mot storbankernas fonder – kvinnliga Chalmeristers färdiga aktieportföljer

2015-01-20
Att spara i aktier är väldigt attraktivt, men det kan vara svårt att lära sig hur. Nu vill Göteborgsbaserade Sigmastocks hjälpa sparare genom att skapa färdiga aktieportföljer via finansiell matematik.

Sigmastocks

Dagens Industri: Studenter utmanar fonderna

2015-01-02
Fonder med höga avgifter får ofta kritik för att de äter upp en allt för stor del av sparandet. Nu vill två Chalmerister utmana branschen med hjälp av matematik.

Dagens Industri